NZ 2009


Verslag  New Zealand 2009

volg deze pagina voor laatste de nieuwtjes

ook het Team racen evt live te volgen via www.speedbox.tv

let wel op het tijdverschil van 12 uren!!


31-01-09

Inmiddels weer thuis na een lange vlucht, nu weer wennen aan het tijdverschil.

Nog een laatste keer de omgeving bewonderen voor de terug reis.

25-01-09 Palmerston

Deze avond nog bij de races in Palmerston geweest waar ook de superstocks reden. Ook waren de Engelsen hier aanwezig om alvast te oefenen voor het team kampioenschap over 14 dagen. Dit ging echter niet geweldig waardoor er na 2 heats geen kans meer was voor een hoge klassering, daardoor er maar een tamme 3e heat volgde, Kev Smith wist hier de 3e plek te bemachtigen voor Peter Rees 2e en Shane Penn 1e.

heat 1

Opstelling Heat 1

24-01-09 Wellington

Deze avond zeer mooie races gezien, vooral de derde heat waar het op de laatste punten aankomt en de rijders van de clubs elkaar gaan helpen. Peter Rees wist hier met nog een Run Off voor de 3e plaats deze plek te winnen.

23-01-09 Wellington

Vandaag was de kwalificatie voor de NZ stockcar champs. 170 stockcars verdeeld over 6 groepen +/- 27 per groep. En van elke groep maar 5 stockcars die doorgaan naar de finales van vandaag. Volop actie dus. Helemaal als in de derde manche het rekenen begint en iedereen elkaar gaat helpen.

wellington

Vandaag naar Racetech geweest om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid te bekijken. O.a. de stoelen die ook FWJ gebruikt, die speciaal voor het contact racen zijn ontwikkeld.

racetech in shop

racetech shop

seatbels

Ook de gordels met de ratel links, om jezelf extra goed vast te zetten.

17-01-09

Helaas geen succes voor Durk. Vanaf pole gestart, en aardig onderweg tot in de laatste ronden de poelie van de stuurpomp en de koelvin er af lag. En aangezien niemand in NZ reserve onderdelen meeneemt, was het einde 240’s. Wainman werd uiteindelijk de winnaar van het event, en is daarmee de eerste ooit die drie keer de 240’s weet te winnen. Geen slechte prestatie voor iemand van buiten NZ. Ook werd er nog 1 van de kanshebbers voor de titel op zeer harde wijze uitgeschakeld. Beide heren waren knock out, waarvan 1 tijdens de knock out met het voet op het gaspedaal bleef hangen en volgas het middenterrein over reed, en de betonnen muur in vloog. Hij werd op het renners kwartier uit de auto geknipt. maar volgend de eerste rapporten is het letsel een gebroken hand en sleutel been.

true

wally

litern

Toch nog een vertrouwd beeld in NZ. Een door Litern gebouwde F1, waarvan het de bedoeling is dat ie naar de U.K gaat voor de wk.

16-01-09

Vandaag de eerste dag van de World 240’s, met voor Durk 3 trainings sessies op het programma. De motor is beter dan vorig jaar, alleen heeft Durk nu geen remmen. Wat overigens ook niet nodig is volgens de eigenaar van de stockcar. Ook is er niks bekend over de gewichts verdeling van de auto. Maar hopelijk komt hij morgen op de weegschalen, en word er meer bekend. De loting voor de startposities in de 3 manches van morgen is ook gebeurt. Durk had hier in een 1e 12e en 26e plaats. Morgen dus vanaf pole beginnen.

Ook de voor velen nog wel bekende Kev Smith is aanwezig.

Dit jaar i.p.v. een Chevy een Toyota motor.

47 liter voor  29 euro.

15-01-09

Morgen gaat het racen beginnen, met een aantal oefen sessies tussen het kwalificeren van de Nieuw-Zeelanders door.Met 57 Nieuw-Zeelanders ingeschreven plus nog 5 buitenlanders kan het een mooi weekend worden. En zullen de Nieuw-Zeelanders morgen meteen vol aan de bak moeten aangezien er maar 19 doorgaan naar de World 240’s finale op zaterdag.

dolfijn

Dolfijnen in de Bay Of Islands

strand

Op de uitkijk voor nog meer dolfijnen, maar helaas waren ze hier aan het strand niet te zien.


Voor de wedstrijden van komend weekend hebben we eerst nog een paar dagen de tijd om rond te reizen.

Eerst verblijven we in Whangarei, en ook de Bay of Islands zullen bezocht worden.

roken verslaving

Blije gezichten dat er na 36 uur reizen eindelijk weer gerookt kan worden.