NZ 2008

 

Helaas heeft het allemaal teleurstellend moeten eindigen. De eerste manche moest Durk al enige klappen incasseren, maar wist zich desondanks nog naar een goede 10e plek te rijden. De tweede manche werden de klappen nog harder, en tijdens een grote crash ging bij Durk het licht een aantal minuten uit. De stockcar was voor de derde manche wel te repareren. Alleen werd het Durk verboden om nog verder te rijden. Als je hier een black out gehad hebt krijg je meteen een rij verbod van 21 dagen.

Ondanks dat het zo heeft moeten eindigen, was het een mooie trip. En zeker een aanrader voor iedereen om eens te doen.

Zijrek Schade

Terminale schade

Ook in tijden van stress blijft Sjaak koel, en houd het overzicht.

Track Skybox

De baan gezien vanuit de skybox van het rugby stadion, met capaciteit van 20000 plaatsen.   De baan is breed en heeft lange ruime bochten.

 

Sjaak + bier

 

Moeilijk kiezen voor Sjaak met zoveel biersoorten…


Update: Dinsdag avond 22 jan

Op het moment weinig nieuws. Veel uitrusten en rond kijken. Morgen reisen we af naar Palmerston North waar we de rest van ons verblijf in NZ zullen blijven.

Rustdag

Zondag rustdag.

Kart Schade

Durk liep tijdens een middagje drift karten de nodige schade op.

Hobbits

Op bezoek geweest bij de filmset waar een deel van Lord Of The Rings is opgenomen.


Na de motor problemen van de vrijdag, had Wally True een nieuwe carburateur op de auto gezet. Helaas waren de problemen hiermee nog niet verholpen. En bleef Durk de hele avond problemen met de motor houden. Over de wegligging van de auto was Durk goed te spreken, alleen het wegtrekken uit de korte bocht bleef een probleem (waar trouwens ook Peter Falding grote problemen mee had). Ondanks dat ging het nog niet slecht, en Durk wist al zijn races ook te finishen. De laatste manche werd door de Europese rijders geprobeerd Wainman te helpen de titel binnen te halen. Maar de New Zealanders waren hier al op berekend. En met hun ervaring met het team racen, wisten zij ons af te troeven. Uitslag van Durk zijn manches waren 18, 11, en een 13e plek. Met een 13e plek over de drie manches, gedeeld met Stu Smith.

Durk

Sleutelen

De Hulp van Kev Smith (op de rug gekeken) mocht ook niet baten.

Interview

Een interview voor speedbox tv.

De NZ Vissers

Sjaak proef zit auto team visser voor 2009.

Wer fyn jo dat no noch!!

Wet Track

De baan voor de race

Nieuwe Stockcar

Ook hier zit men niet stil. Stockcars met onafhankelijke voorwiel ophangingen en stabilisators.


De trainingen zitten er inmiddels op. De eerste training run waren er nog wat problemen met de motor die inhield bij het uitkomen van de bocht. De tweede training was dit verbeterd, en kon Durk zich op de juiste racelijn concentreren ( door het mindere vermogen van de stockcars is het belangrijk om de motor op toeren te houden, wat een andere race lijn vereist dan wat wij thuis gewend zijn ). De derde training ging het zoals het moet wezen met de juiste racelijn, en ook de eigenaar van de stockcar was tevreden over Durk. De motor krijgt volgens Durk waarschijnlijk nog wat te veel benzine waardoor hij uit de bocht nog niet helemaal optimaal loopt, maar dit zal vandaag hopelijk verholpen worden.

Het kampioenschap van vandaag is over drie manches waarbij de punten opgeteld worden. De startopstelling van de manches word door middel van een loting bepaald, en die is voor de Europese rijders niet gunstig uitgevallen. Durk moet twee keer vanuit het midden, en een keer van achter starten. Ook Wainman had een vergelijkbare loting, en zal dus een zware taak hebben om de titel binnen te halen.

sjaaaak!!!

stockcar

stockcar

stockcar


wainman

Wainman zijn stockcar is inmiddels gearriveerd, en de laatste voorbereidingen worden aan de wagen door Wainman gedaan, die zonder monteurs hier naartoe is afgereisd.

sjaak

Ook Sjaak geniet van de locale delicatessen van New Zealand

scenery

De natuur blijft sprookjesachtig.

 

 

Na een lange reis vanuit het koude Nederland via Japan was het wel even wennen aan de 28 graden die het hier in New Zealand is. Dit is de eerste update vanuit een internet cafe in Rotorua. Vrijdag gaat het racen beginnen, met voor de rijders van buiten New Zealand 3 oefen sessies (Ook Peter Falding is nog toegevoegd bij de overzeese coureurs). De new Zealanders zelf zullen zich via drie kwalificatie races proberen te plaatsen voor de grote race zaterdag. Met ruim zestig inschrijvingen en maar twintig plaatsen open voor zaterdag zal er nog aardig voor gestreden moeten worden.

the car

Woensdag : Op bovenstaande foto’s staat de stockcar waar Durk de komende races in zal rijden. De stockcar heeft dit seizoen al meerdere races gewonnen, dus er zit wel potentie in de wagen. Ook heeft de body van de stockcar ongeveer dezelfde kleur als Durk zijn eigen, dus voelt hij zich helemaal thuis in de wagen. De wagen is voorzien van een chevrolet motor, en is daarmee een van de weinigen in NZ met zo’n motor

track2

track

Dinsdag : Een vergelijkbare baan met Blauwhuis, met alleen iets langere rechte stukken. Door de aanhoudende droogte in NZ zal de baan de komende dagen veelvuldig gesproeid worden.

hickey2

hickey

Dinsdag : Ook is er een bezoek gebracht aan de thuis basis van Stan Hickey die in Rotorua gevestigd is. De stockcar is slechts een paar weken oud. Ook Wainman is daar inmiddels gearriveerd, maar wacht nog op zijn stockcar die nog door de douane moet worden vrijgegeven.

zee

De Woonplaats van Wally True waar de stockcar van geleend word ligt aan de Pacific oceaan. Alleen was er weinig zand en activiteit op het strand